Hjemmebagt foccaciabrød
Hjemmebagt foccaciabrød er et af yndlingsbrødene herhjemme. Det var min bedstefar, der startede med at bage det og servere det til familien, og vi var vilde med det. Derfor er vi selv begyndt at bage det, dog med nogle ændringer i opskriften.
Mor eller jeg bager ofte et foccaciabrød, hvis vi skal have gæster, og brød vil passe godt til middagen. Da det ikke er et kedeligt og tørt brød, men derimod smagfuldt og lækkert brød. Når vi har haft gæster og har lidt focacciabrød tilovers, tager jeg det ofte med i madpakken, hvilket har været meget lækkert. I kan finde opskriften på foccaciaboller her.
Du skal bruge:
- 700 g hvedemel
- 300 g grahamsmel
- 6,5 dl vand
- 1 dl olivenolie
- 20 g gær
- 20 g salt
- 4-5 kviste friskt rosmarin
Bland vand og olivenolie i en skål og rør gæren ud.Tilsæt hvedemel, grahamsmel og ælt dejen sammen (i hånden: 10 minutter. På røremaskine: først 3 minutter på lav hastighed, derefter 7 minutter på fuld hastighed). Lad dejen hæve i 3 timer, ved stuetemperatur.
Smør en ovnbradepande med olivenolie og fordel dejen i bradepanden, så dejen fylder det hele. Hæld lidt olivenolie over, drys med salt, og kom rosmarin på. Tryk i brødet med fingrene, så der kommer fordybninger i brødet. Bag brødet ved 220 grader i 25 minutter.
Ingen kommentarer endnu