Lækre hjemmelavede falafler
Forleden lavede jeg falafler, og hold nu op, hvor er de lækre. De er knap så pæne, da jeg har stegt dem på en pande i stedet for at friturestege dem. De er dog stadig sprøde, smagfulde og sunde. Vi var alle fem vilde med falaflerne, og det er bestemt ikke sidste gang, at de bliver lavet herhjemme. Mine brødre og jeg havde dem i dag med i skolen til frokost. Min lillebror havde lavet en sandwich med falafel, og min storebror og jeg havde blandet et par falafler sammen med salatresterne fra gårdagens aftensmad. Det smagte super godt og var mættende.
Du skal bruge:
- 400 g tørrede kikærter eller 800 g udblødte kikærter
- 2 bund persille
- 2 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 3 tsk stødt koriander
- 3 tsk stødt spidskommen
- 1/2-1 tsk chilipulver
- 3 spsk grovvalsede havregryn
- 3 æg
- 1 tsk salt
- 2 spsk rasp
- 2 spsk citronsaft
- Olie til stegning
Hak persille, hvidløg og løg i mindre stykker. Kom alle indgredienserne undtagen olie i en foodprocessor (eller blender, eller stavblender). Form falaflerne og kom dem på en pande med olie.
OBS: Hvis du ønsker falaflerne friteret, kan du fritere dem i en gryde med 1/5 liter olie.
Ingen kommentarer endnu