Lakrids tranebær småkager
Vi blev enormt positivt overrasket over, hvor godt disse småkager smagte. Vi er selv helt vilde med dem, og andre, vi har delt småkagerne med, har også syntes, at de var rigtig gode. Det er bestemt ikke sidste gang, de bliver lavet herhjemme.
Småkager behøver jo ikke kun at være til jul. De kan spises på mange andre tidspunkter, fx til en kop te elle kaffe. Lakridssmagen og de tørrede tranebær passer perfekt sammen, og de er med til at gøre småkagerne så lækre, som de er.
Du skal bruge:
- 2 æg
- 500 g hvedemel
- 60 g lakridspulver
- 125 g soltørrede tranebær
- 500 g rørsukker
- 1 tsk. bagepulver
- 375 g smør
- Evt. lidt salt
Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilføj smør i små stykker, lakridspulver og tranebær. Ælt det, eller brug en røremaskine (ikke med piskeris men med vingen) til smørret er rørt ud. Tilsæt sukker og æg. Ælt dejen til den lige har samlet sig.
Del dejen i klumper, og tril dem til lange pølser med en diameter som en tyvekronemønt. Rul dejpølserne ind i bagepapir, sølvpapir eller folie, og læg dem i fryseren til de er hårde.
Skær pølserne i ca. 1 cm tykke skiver og fordel dem på bagepladen med lidt mellemrum imellem dem. Bag dem i ca. 8-10 minutter på 180 grader varmluft. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist, så de kan blive sprøde.
Ingen kommentarer endnu