Ribssaft
Vi er blevet helt vilde med at lave saft herhjemme. Nogle år har vi lavet hyldeblomstsaft, men vi har sjældent lavet andre slags saft. Vi har nu fået øjnene op for, hvor mange forskellige slags saft, man kan lave, og vi skal bestemt prøve at lave endnu flere slags saft. Vores nye favoritsaft er rabarbersaft. Hvis du ikke har lavet den endnu, og stadig har nogle rabarber, kan vi varmt anbefale den.
Ribssaft er også en utrolig lækker saft. Den smager syrligt og sødt på samme tid, hvilket vi rigtig godt kan lide. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor sød man foretrækker saften. Du kan smage saften til med sukker, alt efter hvor sød, du vil have den. Opskriften her er til ca. 1,5 l koncentreret saft.
Du skal bruge:
- 600 g ribs (der må gerne være stilk på)
- 700 dl vand
- 1,5 dl sukker
- 1 vaniljestang
Skyl ribsene grundigt. Lad ribsene og vand småkoge i 20 minutter. Si saften gennem en sigte med et rent klæde i. Kog den sigtede ribssaft sammen med vaniljestang og sukker. Start med noget af sukkeret, og smag til, efter hvor sød du vil have din saft. Hæld nu saften på flasker.
Ingen kommentarer endnu