Morgengrød for de morgenfriske
I hverdagen spiser jeg næsten altid havregryn med musli og mælk, for jeg vil hellere sove lidt længere, end bruge 15 minutter på at lave en lækker morgenmad. Denne morgengrød med banan og chiafrø, tager maks 10 minutter at lave og smager hammer godt, så man kan sagtens lave den til morgenmad også i hverdagen – jeg laver den dog kun, hvis jeg skal møde sent. Jeg synes, at bananerne i grøden er med til at skabe en sødlig og lidt mere interessant smag. Opskriften er til 2 portioner.
Du skal bruge:
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl vand
- 1,5 dl mælk
- 2 spsk chiafrø
- 1/2 banan
- Evt æble til topping
Kom havregryn, vand, mælk og chiafrø i en gryde indtil den næsten har konsistens som en grød. Tilføj bananerne, som er skåret i mindre stykker, og lad grøden simre i 2 minutter. Kom grøden op i nogle skåle og skær lidt frisk frugt over.
Jeg spiser også havregrød med chia frø i stort set hver morgen. Jeg kommer det bare i mikrobølgeovnen, så tager det kun 1min 🙂
Men super godt tip med banan i, det havde jeg ikke tænkt over.