Sommersalat med kartoffel, dild og asparges
Om sommeren griller vi en hel del herhjemme og til grillmad, er jeg ret vild med en salat. I det hele taget synes jeg, at en salat bestående af mange forskellige grøntsager er ret lækkert. Vi fik dog ikke denne salat til grillmad, men til tunfrikadeller, og det var super lækkert. Derudover tror jeg, at salaten vil være lækker til lidt fisk eller kylling. Denne sommersalat med kartoffel, dild og asparges er med inspiration fra den traditionelle kartoffelsalat bare med mange flere forskellige grøntsager.
Du skal bruge:
Til salaten:
- 500 g små kartofler
- 75 g rucola
- 200 g friske grønne asparges
- 1/2 rødløg
- 1 avocado
- 200 g grønne frosne ærter
- 1 bundt frisk dild
Til dressingen
- 2 spsk skyr
- 1 tsk honning
- 1 tsk æbleeddike
- 1/2-1 tsk sennep
Skyl og rens kartoflerne og kog dem med skræl på i vand med salt i ca 12-15 min til de føles færdige og lad dem derefter køle af. Skyl rucola, skær de grønne asparges i mindre stykker, hak det halve rødløg fint, skær avocadoen i små stykker og kom det hele op i en skål. Hæld kogende vand i en skål med de frosne ærter i 2-3 minutter og hæld derefter vandet fra. Kom ærterne op i skålen. Skær de små kartofler over på midten og kom dem op i skålen. Klip det friske dild og bland forsigtigt salaten sammen.
Lav en dressing ved at blande alle indgredienserne og vend det sammen med salaten.
Ingen kommentarer endnu