Fem bøger du kan læse

Hvidløgsbrød

For et stykke tid siden delte jeg opskriften på det “klassiske” hvidløgsbrød, som minder om det hvidløgsbrød, som man også køber i supermarkedet. Find opskriften her. Nu har jeg lavet en lidt anden version af brødet. Det er perfekt som tilbehør fx til noget grillmad og en salat eller til en suppe om vinteren.

Du skal bruge:

  • 4 dl vand
  • 30 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 150 g grahamsmel
  • 400-450 g hvedemel
  • 40 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk persille

Opløs gæren i vandet. Kom sukkker, salt i. Kom mel i dejen lidt ad gangen og ælt det hele sammen (gerne på en røremaskine). Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Form dejen til 4 små brød og lad det hæve i ca 30 minutter. Smelt smøren i en gryde. Pres hvidløg i og rør rundt. Pensl brødene med smørret og drys med grofthakket persille og evt. lidt havsalt. Bag brødene ved 220 grader i ca. 15 minutter. Hold øje med brødene, da ovne er meget forskellige.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem bøger du kan læse