Hvidløgsbrød
For et stykke tid siden delte jeg opskriften på det “klassiske” hvidløgsbrød, som minder om det hvidløgsbrød, som man også køber i supermarkedet. Find opskriften her. Nu har jeg lavet en lidt anden version af brødet. Det er perfekt som tilbehør fx til noget grillmad og en salat eller til en suppe om vinteren.
Du skal bruge:
- 4 dl vand
- 30 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 150 g grahamsmel
- 400-450 g hvedemel
- 40 g smør
- 2 fed hvidløg
- Frisk persille
Opløs gæren i vandet. Kom sukkker, salt i. Kom mel i dejen lidt ad gangen og ælt det hele sammen (gerne på en røremaskine). Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Form dejen til 4 små brød og lad det hæve i ca 30 minutter. Smelt smøren i en gryde. Pres hvidløg i og rør rundt. Pensl brødene med smørret og drys med grofthakket persille og evt. lidt havsalt. Bag brødene ved 220 grader i ca. 15 minutter. Hold øje med brødene, da ovne er meget forskellige.
Ingen kommentarer endnu