Hvidkålssalat med en lækker dressing

Hjemmebagt hvidløgsbrød

img_7376

Lækre, sprøde og smagfulde hjemmebagte hvidløgsbrød er simpelthen så lækkert, så opskriften skal selvfølgelig deles. Hvidløgsbrød passer næsten til alt. Fx en suppe eller grill mad på en lækker sommerdag. Jeg er ret vild med hvidløgsbrød, men får det faktisk ret sjældent. Derfor tænkte jeg, at det var oplagt at prøve at bage, efter jeg så et billede af hjemmebagt hvidløgsbrød på Instagram.

img_7378

Du skal bruge:

  • 100 g blødt smør
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk finthakket persille
  • 30 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 tsk honning
  • 100 g grahamsmel
  • 450-470 g hvedemel
  • 1 lille tsk salt

Rør smør, hvidløg og finthakket persille sammen. Form smøret til en rulle cirka 3 cm bred, og stil rullen i køleskabet.

Rør gær ud i vandet og tilsæt honningen og grahamsmel. Rør salt og hvedemel i og ælt dejen i ca 4 minutter. Hvis dejen er for våd, kan der tilsættes mere hvedemel. Når dejen er elastisk og lidt glat, er den færdig. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time.

Form dejen til to flutes og bag dem i ca 15 minutter ved 225 grader. Lad begge flutes køle af på en rist så de blot er lune. Skær riller i brødene (vigtigt ikke at skære helt igennem brødet men 3/4). Skær skiver i smørret og kom en smørskive ned i hver rille i brødet. Bag brødet ved 180 grader i 8 minutter, til smørret er smeltet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvidkålssalat med en lækker dressing