Julekonfekt uden sukker

Foccacia-brød med oliven

img_e9393Hjemmebagt, lækkert, smagfuldt og lidt snasket brød. Passer perfekt til suppe eller som tilbehør til andet aftensmad. Jeg har lavet en “klassisk” version af foccacia-brød her. Denne opskrift er med oliven og rosmarin, men man kan lave med meget forskelligt på toppen. Tror også det vil være super lækkert med feta og tomater.img_e9391

Du skal bruge:

  • 30 g gær
  • 7 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 600 g hvedemel
  • 400 g groft hvedemel eller grahamsmel
  • 3 spsk olivenolie
  • Oliven
  • Frisk rosmarin

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og mel og rør dejen grundigt. Jeg æltede dejen på en røremaskine i ca 10 minutter. Hvis du ikke har en røremaskine, kan du ælte i hånden, til du ikke orker mere. Gerne over 5 minutter. Lad dejen hæve i 1,5 time et lunt sted.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Beklæd en form med bagepapir og kom dejen heri, og fordel dejen, så den er lige tyk over det hele. Fordel olie over brødet. Tryk i brødet med fingrene, så der kommer fordybninger i brødet. Kom oliven og rosmarin og drys lidt salt over. Bag brødet i ca. 30 minutter, men hold øje med det, da ovne er meget forskellige. Måske skal dit brød have lidt mere eller lidt mindre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekonfekt uden sukker