Wonderland

En let version af kanelsnurrer

dsc_1592

Det var egentlig meningen, at dette skulle være kanelsnurrer, men jeg synes, at det var utroligt besværligt at sno og dreje de 12 “strimler” sammen, så jeg lavede det i en lidt lettere version. Jeg synes dog det smager mindst ligeså godt som almindelige kanelsnurrer. Mine forældre havde frosset nogle af dem ned, og tog dem med, da vi var på skiferie. Også der var de super lækre, så de kan sagtens fryses ned.

dsc_1600

Du skal bruge:

  • 2,5 dl letmælk
  • 20 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 30 g grahamsmel
  • 60 g sukker
  • Lidt salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g smør

Til cremen:

  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 15 g kanelpulver

Rør mælk og gær sammen. Tilsæt mel, sukker, salt og kardemomme til blandingen og ælt det godt sammen. Ca. 5-7 minutter på en røremaskine med lav hastighed eller 8-10 minutter i hånden. Skær smørret i mindre stykker og tilføj det lidt af gangen til dejen. Ælt smørret godt ind i resten af dejen, til dejen er glat. Ælt igen dejen i 5 minutter. Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur eller natten over i køleskabet.

Smør, sukker og kanel røres sammen til en creme.

Dejen vendes ud på et meldrysset bord og rulles til et rektangel. Kanelcremen fordeles jævnt på dejen. Fold en tredjedel ind mod midten og fold derefter den anden tredjedel indover den første, så der kommer 3 lag dej. Rul dejen ud til et kvadrat på ca. 30 x 30 cm og skær dejen i 12 strimler. Start med at samle 6 af strimlerne og flet dem tæt sammen. Gør derefter det samme med de resterende 6 strimler. Skær dem i stykker af ca. 5 centimeter (ligesom tykke kanelsnegle) og kom dem på en bageplade.

Bag kanelsnurrene i 12-14 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wonderland