Vores tur i Irland - guide

Kikærter med krydret kokossovs og spinat

img_0041Lækker og smagfuld ret uden kød, som ikke kræver så meget tid, så den kan også laves i hverdagene. Mange forskellige krydderier der giver en dejlig smag til kokossovsen. Spinaten der tilføjes tilsidst og er med til at give retten et friskt twist.img_0039

Du skl bruge (til 5 personer):

  • 2 medium størrelse løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 1 lille chili (kan undlades)
  • 10 choktailtomater
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1,5 tsk korriander
  • 2,5 tsk gurkemeje
  • 2,5 tsk paprika
  • 1,5 tsk garam masala
  • Lidt salt og peber
  • 400 g kogte kikærter
  • 500 ml kokosmælk
  • 2 store håndfulde spinat

Bland alle krydderierne sammen i en skål. Hak løg, hvidløg og ingefær fint og kom det op i en gryde med lidt olie. Klip små stykker chili i. Lad det svitse til løgene begynder at få farve. Skru lidt ned for varmen og tilsæt krydderiblandingen og lad det simre i 2-3 minutter. Skær tomater i mindre stykker og kom det op i blandingen. Lad det simre i 2 minutter og tilsæt derefter kokosmælk og kikærter. Kom lå på og lad det simre i 15 minutter. Sluk for varmen og rør spinatbladene i. Smag til om du synes, der skal tilføjes mere af nogle af krydderierne.

Vi spiste det med quinoa, men man kan også spise det til ris.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores tur i Irland - guide