Chili Con Carne
I sommers var min familie og jeg i Mexico (læs om det her ) og det var sådan en skøn tur. Mexico er et land, der er så anderledes end Danmark, både deres mad, kultur og levemåde. I Mexico fik vi meget utrolig lækker og smagfuld mad. Vi fik ofte forskellige slags tacos, for det var der mange gadekøkkener med. Chili Con Carne fik jeg faktisk slet ikke dernede, da vi ikke så det nogle steder – underligt nok.
Forleden fik vi denne lækre Chili Con Carne, og den smagte virkelig som “sovsene” i Mexico. Deres klassiske molesovs, som man kan få næsten overalt. Dernede var jeg ikke så vild med molesovsen, men molesovs-smagen i denne Chili Con Carne var virkelig lækker.
Opskriften er til 7 personer
Du skal bruge:
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk kanel
- 2 tsk tørret korriander
- 3 fed presset hvidløg
- 1 tsk finthakket chili (smag dig frem, da der er meget stor forskel på hvor stærke chili er)
- 750 g hakket oksekød
- 4 finthakket løg
- 2 dåser hakkede tomater
- 60 g mørk chokolade
- 2 dl okseboullion
- 3 dåser kidnet bønner
- 1 dåse chilibønner
- Olie til stegning
- Salt & peber
Kom spidskommen, kanel, korriander og presset hvidløg op i en gryde med lidt olie og rør i gryden. Tilsæt de hakket løg og skru lidt ned for varmen. Når løgene er blevet gyldne tilsættes hakket oksekød. Når oksekødet er blevet brunt tilsættes de hakkede tomater og okseboullion. Rør rundt i gryden, så det hele er blandet. Læg derefter låg på og lad det simre i ca 30 minutter.
Tilsæt bønnerne til blandingen, og varm dem i 5 minutter. Tag gryden af komfuret og tilføj det hakkede chokolade (tag lidt i ad gangen, og smag dig frem). Smag til om der mangler chili eller andet. Hvis den er for stærk kan man tilføje lidt vand og en tsk sukker.
Ingen kommentarer endnu