Hvidløgsbrød

Gurkemejesuppe

Vejret er drejet en smule, og i stedet for de lange sommerdage er regnen kommet. Jeg synes faktisk, at det er lidt hyggeligt med regnen. I hvert fald når man sidder indenfor. Knap så hyggeligt når man skal løbe hen til bussen, cykle osv. Jeg synes altid, det er dejligt at spise en varm suppe, når vejret er koldt. Forleden lavede jeg denne cremet og smagfulde suppe. Jeg lavede den tirsdag aften, stilte den på køl i køleskabet og varmede den op og blandede kokosmælken i onsdag aften, hvor vi spiste den.

Du skal bruge:

Opskriften er til 8-10 personer

  • 5 dl linser
  • 4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm ingefær
  • 3 spsk stødt gurkemeje
  • 1/2 spsk chili
  • 1800 g kartofler
  • 1 dåse kokosmælk light
  • Salt
  • Evt frisk persille

Kog linser som anvist på pakken.

Hak løget fint og pres hvidløg og svits det i en gryde med lidt olie. Skræl ingefær og riv det på et rivejern og kom det i. Tilsæt gurkemeje og chili. Svits det hele sammen i 5 minutter.

Skyl kartoflerne og skær dem i skiver (ca 2 cm bredde). Kom kartoflerne op i gryden med lidt salt og kom vand i så det dækker kartoflerne. Kog det i ca 15-20 minutter – til kartoflerne er møre.

Lad suppen køle lidt af. Tilsæt derefter 1/3 af linserne i suppen og blend suppen groft med en stavblender.

Varm suppen op igen. Tilsæt kokosmælk og rør i suppen. Kog suppen op så den står og bobler i et par minutter. Smag til med salt, chili og gurkemeje.

Server suppen varm med en stor skefuld linser i hver. Drys evt lidt frisk persille over protion.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvidløgsbrød