Sund chokoladekage

Sundere kokos-banan-chokolade muffins

DSC_1574

På det seneste er jeg begyndt at bage flere kager, som ikke er usunde. Men hey, en kage der næsten ikke er usund er da heller ikke til at stå for? Forleden delte jeg opskriften på en sund chokoladekage og tag lige et kig forbi den opskrift, hvis du ikke allerede har set den… for hold nu op, den var lækker.

Disse kokos-banan-chokolade muffins er bestemt også lækre og passer perfekt til en kop kaffe eller te. Det eneste, der er lidt usundt i denne opskrift, er kokosolien – men den er sundere end de olier, som jeg ellers bager med.

Da jeg først tog en bid af denne muffin, tænkte jeg, okay god er den, men ikke voldsomt god? Men efter 2. bid blev jeg grebet. Jeg kunne sagtens have spist flere end én, hvis det skulle være, haha.

DSC_1576Du skal bruge:

  • 170 g mandler (eller mandelmel)
  • 25 g kokosmel
  • 2 modne bananer
  • 50 g kokosolie
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 30 g mørk chokolade 80% (kan undlades)

Kom mandlerne i en foodprocessor og lad det blive mandelmel. Kom bananer, kokosolie og æg i en foodprocessor eller en blender, og blend til massen er ensartet. Kom det op i en skål, og tilføj bagepulver, mandelmel, kokosmel, samt chokoladen som er hakket i mindre stykker.

Fordel muffinsdejen i muffinsforme. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 15 minutter – til de er gennembagte. Kom muffins’ene på en rist, og lad dem køle af.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund chokoladekage