Sundere kanelsnegle
Jeg elsker hjemmebagte kanelsnegle! Udover cheesecake må det være min favorit kage! Længe har jeg gerne vil prøve at lave en sundere version af kanelsnegle, men så har jeg altid manglet en eller anden vigtig ingrediens til det. Endelig har jeg alle ingredienserne, så nu har jeg fået bagt disse super lækre kanelsnegle i en sundere version. Hvis I er mere til den “traditionelle” opskrift på kanelsnegle, kan I finde den her.
Du skal bruge:
Til dejen:
- 2,5 dl vand
- 1,5 dl mælk
- En knivspids salt
- 1 tsk honning
- 1 tsk kardemomme
- 20 g gær
- 6,5 dl hvedemel
- 4,5 dl grahamsmel
Til fyldet:
- 3 modne bananer
- 2 spsk honning
- 3-4 spsk kanel
- 70 g blødt smør
Bland vand, mælk og gær sammen. Når gæren er opløst tilsættes de resterende ingredienser og dejen æltes. Lad dejen hæve i ca 1 time ved stuetemperatur.
Mos bananer med en gaffel, bland det bløde smør, kanel og honning i.
Rul dejen ud på bordet i et kvadrat (del evt dejen op i to). Smør bananfyldet ud. Spar ikke på fyldet, da de med for lidt fyld hurtigt kan blive tørre. Rul dejen sammen som en roulade og skær dem i 2-3 cm tykke skiver. Kom dem på en bageplade og pres dem let flade. Bag kanelsneglene ved 200 grader i 15 minutter.
TIPS kanelsneglene er bedst når de er nybagte eller varmet lidt i ovnen.
Ingen kommentarer endnu