Hyldeblomstsaft
Har du ikke lavet hyldesaft endnu? Vi kan klart anbefale det. Opskriften her er fra vores onkel. Hans hyldesaft smager altid rigtigt godt, hvorimod vi har lavet en del, hvor de blev gæret. Nu har vi brugt hans opskrift og saften smager helt enormt godt.
Hyldesaft og rabarbersaft er vores favoritsafte om sommeren. De er så friske og perfekte til at sidde og nyde i det dejlige solksinsvejr. Hyldesaften kan også drikkes varm. Opskriften er til ca. 1,5 koncentreret saft.
Du skal bruge:
- 30 hyldeblomstklaser
- 25 g citronsyre
- 1-2 citroner
- 800 g sukker
- 1 l vand
De friske blomster renses let. Citronerne skæres i tynde skiver. Sukker,citronsyre og vand varmes op, så sukkeret og citronsyret smelter. Blomsterne og citroner fyldes i en ren stor skål/gryde/beholder og vandet hældes over. Rør rundt i blandingen. Saften stilles på køl i 3-4 dage. Efter 3 dage filtreres saften gennem en sigte og hældes på flasker.
Ingen kommentarer endnu