Syrensaft
Herhjemme går vi altid og glæder os til syrenerne springer ud. Vi har 3 syrentræer i haven, et med hvide blomster, et med lyselilla og et med mørkelilla. Det er nogle fine træer i haven.
Nu er sommeren endelig kommet, vi har lige siddet ude i haven og nydt en frokost. Det er så dejligt, at man kan være udenfor, uden det er alt for koldt.
I denne opskrift på syrensaft har vi skåret en del ned på sukkeret. I mange andre opskrifter på syrensaft er der 1,8 kg sukker i. Du kan smage den efter de 3 dage, og hvis du synes, den er for bitter, kan du smelte noget sukker sammen med noget vand og tilføje til saften. Opskriften er til 2,5 – 3 liter koncentreret saft.
Du skal bruge:
- 2 økologiske citroner
- 40 klaser syrenblomster
- 750 g sukker
- 20 g citronsyre
- 2 1/2 l kogende vand
Skær citronerne i skiver. Læg blomsterne i en stålskål eller gryde sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det, så sukkeret bliver opløst. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage. Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker.
Hvis saften skal holde længere tid 1/4 atamon i.
Ingen kommentarer endnu