I juni vil vi...

Syrensaft

Herhjemme går vi altid og glæder os til syrenerne springer ud. Vi har 3 syrentræer i haven, et med hvide blomster, et med lyselilla og et med mørkelilla. Det er nogle fine træer i haven.

Nu er sommeren endelig kommet, vi har lige siddet ude i haven og nydt en frokost. Det er så dejligt, at man kan være udenfor, uden det er alt for koldt.

I denne opskrift på syrensaft har vi skåret en del ned på sukkeret. I mange andre opskrifter på syrensaft er der 1,8 kg sukker i. Du kan smage den efter de 3 dage, og hvis du synes, den er for bitter, kan du smelte noget sukker sammen med noget vand og tilføje til saften. Opskriften er til 2,5 – 3 liter koncentreret saft.

IMG_2726Du skal bruge:

  • 2 økologiske citroner
  • 40 klaser syrenblomster
  • 750 g sukker
  • 20 g citronsyre
  • 2 1/2 l kogende vand

Skær citronerne i skiver. Læg blomsterne i en stålskål eller gryde sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det, så sukkeret bliver opløst. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage. Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker.

Hvis saften skal holde længere tid 1/4 atamon i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I juni vil vi...