Ovnbagte hokkaido græskar
Jeg har set så mange billeder af ovnbagte hakkaido græskar som fritter, så det måtte prøves. De smager super godt og er faktisk også ret mættende. Vi fik dem sammen med denne lækre salat med bagte rødbeder og fiskefrikadeller.
Du skal bruge:
- 2 hokkaido græskar (økologiske, så man kan spise skallen)
- 50 g revet parmasanost
- 5 spsk olivenolie
- Salt
Skyl hokkaido græskarene grundigt. Skær toppen af græskarene og fjern kernerne fra midten af dem. Skær græskaret over på midten og derefter i skiver, som er ca. 1 cm brede. Kom dem i en pose med olivenolie og salt (halvdelen først og den anden halvdel bagefter, hvis der ikke er plads i posen) og vend det godt sammen. Da hokkaido er ret søde, er det godt med en del salt. Læg hokkaidoskiverne ud på en bageplade og riv lidt parmesanost over. Bag dem ved 200 g varmluft i ca 30 minutter til de er møre. Dette kan testes ved at tage en gaffel i dem. Når de er færdige, kan du rive lidt mere parmasanost over, og så er de klar til at blive spist.
Ingen kommentarer endnu