Nødde-brownie

Salat med stegte grøntsager og linser

img_e9455Vi fik denne lækre salat, da min storebror holdt fødselsdag for familien for et par ugers siden. Man kan selvfølgelig variere grøntsagerne efter, hvad man lige har. Jeg kan forstille mig, at stegte gulerødder også vil være super lækkert. Hvis man ikke har et græskar, kan man også bruge butternut squash, da de begge har en sødlig smag.img_9459

Du skal bruge:

  • 1 hokkaido græskar (eller 1 butternut squash)
  • 4 tsk olie
  • 2 tsk salt
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 250 g brune linser
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 1 liter grøntsagsbullion
  • 200 g rocula salat

Skær græskaret over og fjern kernerne. Skræl græskaret og skær det i mindre stykker (1-2 cm). Kom det i et ovnfast fad. Kom olie og salt over. Bag dem i ovnen i ca. 35 min ved 180 grader, til de er bløde.

Skær rødløg i små tern, pres hvidløg og skær peberfrugt og squash i mindre stykker. Kom 2 tsk olie i en gryde ved middelvarme. Kom de hakkede rødløg og hvidløg op i gryden og svits det i et par minutter. Tilføj peberfrugt, squash og salt og svits igen til grøntsagerne er blevet bløde.

Kom linser i en gryde og kog dem i grøntsagsbullion, paprika og timian. Lad det koge indtil væsken er absorberet. Linserne skal gerne være bløde, men ikke tørret ud.

Kom rocula op i en skål, tilsæt de bagte græskarstykker, stegte grøntsager og linser. Bland det godt sammen. Lav evt en dressing af olie, eddike, salt og peber og kom over salaten. Man kan også smuldre lidt feta eller gedeost over.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nødde-brownie