Salat med bagte rødbeder
En salat, der passer perfekt med de grøntsager, vi har i efteråret og vinteren, nemlig grønkål og rødbeder. Ud over at salaten smager hammer-godt, er den også rigtig fin med de forskellige farver. Den skønne dressing, som man bager rødbederne i og derefter hælder ud over salaten, er prikken over i’et i denne salat, da dressingen er fuld af krydderier. Vi fik salaten sammen med ovnbagte hokkaido græskar og fiskefrikadeller, og det smagte super godt sammen.
Du skal bruge:
- 250 g grønkål
- 3 store rødbeder
- 2 avocadoer
- 1 1/2 rødløg
- 150 g feta
- 0,5 dl sesamfrø
- 0,5 dl græskarkerner
Til dressingen
- 1 dl olivenolie
- 1 1/2 tsk honning
- 1 1/2 spsk soyasauce
- 1-2 spsk sesamolie
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk citronsaft
Skyl rødbederne grundigt og skær dem i mindre stykker. Kom dem i et ovnfast fad. Bland en dressing af olivenolie, honning, soyasauce, sesamolie, æblecidereddike, kanel, stødt spidskommen, salt og citronsaft. Smag dressingen til om den mangler noget. Hæld dressingen over rødbederne og bag rødbederne ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, til de er møre. Vend rødbederne 1-2 gange, mens de er i ovnen.
Rist imens sesamfrø og græskarkerner på panden, til de bliver gyldne. Hak grønkål i mindre stykker. Hak derefter rødløg fint og kom det op i en skål med grønkålen. Smuldr feta i stykker og kom det i salaten. Skær avocado i små stykker og tilføj det til salaten. Kom de afkølet ristet sesamfrø og græskarkerner op i salaten. Når rødbederne er færdige, tilføjes de til salaten. De må gerne stadig være varme, når de kommer op i salaten. Tag noget af dressingen, som rødbederne har ligget i, op i salaten. Vurder selv, hvor meget af dressingen du ønsker i salaten.
Ingen kommentarer endnu