Focacciaboller – perfekt til madpakken
Da vi var på sommerferie, bagte jeg disse focacciaboller til en frokostsnack. I haven ved det hus vi havde lejet, var der nogle store rosmarinbuske – derfor besluttede jeg mig for at bage lidt til de andre, og de var vilde med det.
Disse focacciaboller vil være super lækre at have med i madpakken, da de kan spises uden noget i og ikke behøver at komme i køleskabet. Jeg skal i hvert fald bage nogle, som jeg kan tage med til frokost.
Du skal bruge:
- 350 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 25 g gær
- 3-3,5 dl vand
- 0,5 dl olivenolie
- 10 g salt
- 2-3 kviste frisk rosmarin
Bland vand og olivenolie sammen og rør gæren ud i. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt og ælt det godt sammen. (I hånden: 5-7 minutter. Røremaskine: 2 minutter lav hastighed, 3 minutter fuld hastighed). Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
Form dejen til boller og kom lidt olie, salt og rosmarin på hver. Bag bollerne ved 200 grader i ca 20 minutter.
Ingen kommentarer endnu