Lækker morgenmad med chiafrø

Focacciaboller – perfekt til madpakken

DSC_1387

Da vi var på sommerferie, bagte jeg disse focacciaboller til en frokostsnack. I haven ved det hus vi havde lejet, var der nogle store rosmarinbuske – derfor besluttede jeg mig for at bage lidt til de andre, og de var vilde med det.

Disse focacciaboller vil være super lækre at have med i madpakken, da de kan spises uden noget i og ikke behøver at komme i køleskabet. Jeg skal i hvert fald bage nogle, som jeg kan tage med til frokost.

DSC_1386Du skal bruge:

  • 350 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 25 g gær
  • 3-3,5 dl vand
  • 0,5 dl olivenolie
  • 10 g salt
  • 2-3 kviste frisk rosmarin

Bland vand og olivenolie sammen og rør gæren ud i. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt og ælt det godt sammen. (I hånden: 5-7 minutter. Røremaskine: 2 minutter lav hastighed, 3 minutter fuld hastighed). Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.

Form dejen til boller og kom lidt olie, salt og rosmarin på hver. Bag bollerne ved 200 grader i ca 20 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker morgenmad med chiafrø