Hjemmelavet nutella
Mmmh nutella er noget, som vi er ret vilde med herhjemme. Vi køber sommetider et glas nutella, hvis vi er på ferie – og det bliver hurtigt spist. Denne version af nutella er en lidt “sundere” version, da vi bl.a. bruger dadler, hvilket er med til at skabe den lækre konsistens.
Vi har altid tænkt “nutella, det er svært at lave”, og vi har derfor ikke lavet det før. Men nu kom dagen, hvor vi ville prøve det, og overraskende nok tog det ikke så lang tid, og det var ikke specielt svært. Opskriften er til et glas nutella.
Du skal bruge:
- 100 g hasselnødder
- 1 spsk. sukker
- 1 1/2 spsk. kokosolie
- Lidt salt
- 6 dadler
- 5 spsk. mælk
- 2 spsk. kakaopulver
Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og rist dem på 180 grader i ca 5-10 minutter, alt efter hvordan din ovn er. Lad hasselnødderne køle af og fjern skallerne så godt som muligt. Du kan evt. rulle nødderne mellem dine hænder, så ryger skallerne forsigtigt af.
Kom nødderne i en foodprocesser og lad det blive til hasselnøddemel. Tilsæt dadlerne og kør lidt videre. Derefter tilsætter du sukker, salt, kokosolie og kakaopulver. Tilsæt mælken lidt af gangen. Bland det hele sammen til det når den konsistens, du ønsker din nutella. Du kan evt. tage mere mælk, eller lidt vand i, hvis du ønsker den mere flydende.
Ingen kommentarer endnu