5 lækre kager

Jordbærtærte

img_6826

Jeg har set jordbærtærter i så mange bagere på det seneste, og har gang på gang haft lyst til at spise en jordbærtærte, da de ser lækre ud. I går var min mormor og bedstefar til aftensmad, hvor vi til dessert fik denne jordbærtærte. Den smager super godt, frisk og med lækker vaniljecreme. Resterne skal spises senere i dag, og jeg glæder mig allerede, haha.

img_6829

Du skal bruge:

Til tærtebunden:

  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 150 g blødt smør

Til marcipancremen:

  • 100 g rå marcipan
  • 90 g rørsukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk salt

Til vaniljecremen: 

  • 1 vaniljestang
  • 3 dl sødmælk
  • 2 spsk maizena
  • 3 æggeblommer
  • 70 g rørsukker
  • 1 dl piskefløde

Til pynt:

  • 200 g jordbær

Sigt mel og flormelis i en skål og smuldr det bløde smør i med hænderne. Tilsæt ægget og ælt det ind i blandingen. Når dejen er glat og sammenhængende, er den færdig. Kom dejen op i en frysepose og stil den på køl i 30 minutter. Efter de 30 minutter rulles dejen ud og lægges i et tærtefad (jeg tog bagepapir i fadet).

Ælt marcipan, rørsukker og smør godt sammen, indtil der ingen klumper er, ælt gerne med hænderne. Tilsæt ægget, hvedemel, salt og citronsaft til massen og rør det grundigt sammen. Kom marcipancremen op i den ubagte tærte og bag tærten ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Lad derefter tærten køle helt af, før vaniljecremen tilføjes.

Skrab vaniljekornene ud ad vaniljestangen og bland det med lidt af rørsukkeret. Kom 2 dl sødmælk og den tomme vaniljestang op i en gryde og bring det i kog. I en anden skål blandes æggeblommer, rørsukker, vaniljesukkeret, maizena og 1 dl sødmælk. Når mælke-vanilje blandingen koger, tilsættes æggeblandingen. Pisk blandingen sammen indtil det er blevet til en cremet konsistens. Pisk gerne et par minutter, så maizenaen bliver kogt ud. Kom cremen i en frysepose og stil den i køleskabet i en time til cremen er helt kold. Kom vaniljecremen op i en skål, fjern den tomme vaniljestang og pisk cremen sammen med en elpisker. Pisk fløden til en let flødeskum og bland den forsigtigt sammen med vaniljecremen.

Smør cremen ud på den kolde tærtebund. Skær jordbær i skiver og pynt kagen med jordbærskiverne, som du ønsker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 lækre kager