Blåbærmuffins med citron
I sommers plukkede vi blåbær på Feddet, så siden da har fryseren været fuld af blåbær. Vi har bl.a. lavet bananpandekager med blåbær, spist dem på toppen af vores morgenmad, og i dag fik jeg lyst til at lave blåbærmuffins med nogle af dem.
Du skal bruge:
- 200 g sukker
- 120 g blødt smør
- 1 æg
- 2 dl mælk
- Citronsaft fra 1/2 citron
- Citronskal fra 1 lille økologisk citron
- 1 dl skyr neutral
- 1 tsk vaniljepulver
- 180 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 160 g blåbær
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk sukker, blødt smør og sukker sammen. Kom derefter mælk, citronsaft, citronskal, skyr og vaniljepulver i og pisk det sammen. Bland hvedemel og bagepulver i en skål og kom det op til resten af kagedejen og bland det sammen. Rør forsigtigt blåbær i.
Kom dejen op i muffinsforme (gerne silikoneforme, så er de lettere at få ud). Bag dem i 25-30 minutter ved 180 grader. Når de er gyldne, er de færdige. Du kan også tjekke med en gaffel, om de er færdigbagte. Lad dem køle af på en rist.
De kan sagtens fryses.
Ingen kommentarer endnu