Bulgursalat

Fastelavnsboller

DSC_1325

I vores familie har vi ikke en tradition om at lave fastelavnsboller hvert år til fastelavn. Tror efterhånden det er et par års siden, at vi sidst lavede dem. Men på Instagram (familienfbay.dk), har vi set så mange billeder af fastelavnsboller. Og så blev lysten til at bage dem pludselig meget stor.

Marcipan bliver ofte brugt til creme i fastelavnsboller. Som vi tideligere har nævnt, er vi ikke alle lige glade for marcipan herhjemme, så cremen i vores fastelavnsboller er ikke lavet med marcipan. Der bliver ca 18 fastelavnsboller, alt efter hvor store man vælger at lave dem.

DSC_1326Du skal bruge:

Til dejen:

  • 40 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 2 spsk. sukker
  • 375 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 50 g havregryn
  • 1 æg
  • 1 spsk. olie

Til cremen:

  • 2,5 spsk. sukker
  • 2 spsk. maizena
  • 2 dl mælk (vi brugte minimælk)
  • Citronsaft
  • Vaniljesukker
  • 2 æggeblommer

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt æg, sukker, havregryn og olie. Tilsæt derefter hvedemel og grahamsmel. Ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve i ca. 45 min.

Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt derefter sukker mens du pisker. Hæld blandingen i en gryde på komfuret, tilsæt maizena mens du rør rundt i gryden. Tilsæt gerne mere maizena, indtil cremen bliver “tyk”. Når blandingen når kogepunkt er den færdig. Smag til med citronsaft og vaniljepulver. Sæt evt cremen i køleskabet indtil brug.

Rul dejen ud til et rektangel, og skær dejen ud i firkanter. Fordel en klat kagecreme midt på hver firkant. Fold bollerne sammen (vigtigt at åbningen vender ned af). Bag bollerne på 200 grader i 20-25 minutter. Lad bollerne køle af og pynt evt. med glasur.

Vi pyntede vores med kakaoglasur og tørret granatæble.

DSC_1327

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bulgursalat