Morgengrød for de morgenfriske

Chokoladekage – brownie

21013715_1100628570069086_2031060171_nDet var faktisk meningen, at jeg skulle lave en brownie, men eftersom jeg prøvede at være sund og derfor skære ned på smør, blev det ikke til en brownie. Når man vil lave en brownie, kan man ligeså godt gå hele vejen og ikke prøve at være sund, har jeg nu fundet ud af. Men denne kage er en god blanding af en brownie og chokoladekage, som smager rigtig lækkert. Hvis du ønsker dette til en “normal” brownie, skal du bare tilsætte 50g smør mere.

21015409_1100628566735753_1204694600_n

Du skal bruge:

  • 200 g smør
  • 180 g chokolade (70%)
  • 230 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g mel
  • 1 spsk kakaopulver

Smelt smør sammen med chokolade i en gryde. Sørg for varmen ikke er for høj, så chokoladen brænder på. Stil smør-chokoladeblandingen i køleskabet. Pisk æg og sukker godt sammen så det bliver luftigt (ca 4 minutter med en elpisker). Vend derefter kakaopulver og mel i lidt af gangen. Tilsæt den kølige smør-chokoladeblanding til dejen og vend dejen sammen indtil den har samme farve. Kom dejen op i en form (ca 25×30 cm) som enten er smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 175 grader varmluft i 20-30 minutter. Hold dog øje med kagen, da ovne er forskellige. Når kagen er færdig tages den ud og køler af i formen. Lad gerne kagen stå til dagen efter, så har den “trukket” lidt og smager eksta godt, men den kan selvfølgelig også spises lun, samme dag som den er lavet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgengrød for de morgenfriske