Hverdagsglimt

Koldhævet hvedebrød

DSC_1328

Nybagt brød er simpelthen så lækkert, både morgen, middag og aften. At spise et stykke lunt nybagt brød kan være med til at starte dagen godt ud. Lørdag og søndag morgen er for os nogle længere morgener, da vi næsten altid har god tid. Til sådan nogle lange morgener er det rigtig lækkert med nybagt brød.

Vi synes dette brød smager rigtig godt, da det er koldhævet med surdej, og der derfor ikke er særlig meget gær i. Opskriften er til 3 brød.

DSC_1327Du skal bruge:

  • 1 kg hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • 1 dl surdej – du kan også bruge 1 dl yoghurt naturel
  • 30 g havsalt
  • 10 g gær
  • 8 dl koldt vand

Dag 1: Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt surdej (eller yoghurt naturel), salt, hvedemel og grahamsmel. Ælt dejen godt. Hvis du bruger røremaskine tager det ca. 10 minutter, 4 minutter på lav hastighed og 6 minutter på høj hastighed. Hvis du ælter i hånden, tager det ca. 12 minutter. Det er vigtigt, at dejen æltes godt, det gør en forskel i sidste ende. Kom husholdningsfilm over skålen med dej i, og sæt den i køleskabet natten over.

Dag 2: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 3 dele, som formes til brød. Lad brødene hæve lunt og tildækket i et par timer.

Sæt en bagesten i ovnen, og varm op på 250 grader. Skub brødene ind på den varme bagesten. Bag brødene i ca. 20 minutter. Lad brødene køle lidt af på en bagerist. Hvis du ikke har en bagesten kan du også bage dem på en bageplade med bagepapir, i midten af ovnen.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagsglimt