Hamborg

Müsliboller

DSC_1338

Müsliboller er super lækre til bl.a. morgenmad, madpakken eller en lille snack. Vi har både nydt dem til morgenmaden, og som en eftermiddagssnack med en kop te.

Hvis du ikke er vild med rosiner og abrikoser i bagværk, kan du snildt bytte rosinerne og abrikoserne ud med hakket chokolade. Du kan også vælge at erstatte havregryn, hvedeklid, abrikoser og rosiner med 325 gram af din yndlingsmüsli – som dog skal være uristet. Opskriften er til 35-40 müsliboller, som godt kan fryses ned.

DSC_1337Du skal bruge:

  • 8 dl vand
  • 1 dl surdej eller yoghurt
  • 10 g gær
  • 3 spsk agavesirup
  • 800 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • Lidt salt
  • 150 g fintvalsede havregryn
  • 100 g hvedekild
  • 40 g hakkede abrikoser
  • 30 g hakkede rosiner

Hæld kold vand i en skål, opløs gæren i det og tilsæt surdej. Kom sirup, hvedemel, grahamsmel og salt i skålen. Ælt dejen godt sammen, ca. 8 minutter på en røremaskine eller 10 minutter i hånden. Kom havregryn, hvedeklid, hakkede abrikoser og rosiner i dejen og ælt det godt sammen. Kom dejen i en skål smurt med rapsolie eller solsikkeolie. Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 12 timer.

Form dejen til boller, eller kom dem i silikone muffinsforme. Lad bollerne hæve lunt til dobbeltstørrelse, dette tager ca. 2 timer. Bag bollerne ved 220 grader i 12-15 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hamborg