Koldhævet hvedebrød

Naanbrød

DSC_1339

Vi har længe tænkt, at vi gerne selv vil prøve at bage naanbrød. I dag kom dagen, hvor vi bagte naanbrød. Naanbrød stammer fra det indiske køkken. Vi synes, det er en lækker og anderledes form for brød.

Naanbrødene skal helst spise sammen dag, som de bliver bagt, da de ellers kan blive tørre. De kan sagtens kommes i fryseren og spises senere. Naanbrødene kan spises neutralt eller som tilbehør, fx til en suppe.

Du kan drysse brødene med sesamfrø, birkesfrø, oregano, friske krydderurter eller find noget du selv synes vil passe.

DSC_1340Du skal bruge…

  • 1oo g fuldkornshvedemel
  • 550 g hvedemel
  • 10 g sukker
  • 10 g salt
  • 1 dl smeltet smør
  • 1 æg
  • 30 g gær
  • 1 dl yoghurt
  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • Olivenolie og lidt frø (fx sesamfrø eller birkesfrø)

Hæld lunkent vand og gær i en skål, og  rør gæret ud. Tilsæt smeltet smør, salt, sukker, yoghurt og æg og rør det sammen. Tilsæt derefter melet. Ælt dejen godt, til den er smidig og glat. (I en røremaskine i ca 8 minutter, 3 minutter med lav hastighed og 5 minutter med fuld hastighed. Ælter du det i hånden tager det ca 10 minutter. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en skål i en time. Efter en time skal dejen gerne have dobbelt størrelse.

Del dejen i 5 stykker på et meldrysset bord, og lad disse stykker hæve i ydeligere 30 minutter. Form derefter brødene til naanbrød. Sørg for de er tynde og har formen som en dråbe. Brødene skal være tykkere i kanterne end på midten. Pensl brødene med olivenolie og drys frø på. Læg dem på en meldrysset tynd bageplade. Der kan ca være 2-3 på en bageplade.

Sæt en bagesten i ovnen og varm ovnen op til 250 grader. Skub bagepladen med nanbrødene ind på den varme bagesten i ovnen og bag dem i ca 6-10 munutter. Når de er færdige, skal de være bløde – ikke sprøde. Afkøl derefter naanbrødene på en bagerist.

DSC_1341

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævet hvedebrød