Lækker rugbar med chokolade
Jeg er ret stor fan af at lave snack, som man kan spise, når man er lidt sulten – og disse lækre rugbarer hører i den grad under snackkategorien.
Hele familien var vilde med dem, så de var allerede spist efter 2 dage. Vi har både spist dem til morgenmad og eftermiddagsmad, og de har passet godt til begge dele. For os har det en betydning, at der er chokolade i, da det gør, at de bliver lidt mere interessante og ikke tørre. De kan dog også laves uden chokolade. Barerne kan godt fryses.
Du skal bruge:
- 200 g hvedekerner
- 100 g solsikkekerner
- 3 dl koldt vand
- 100 gram mørk chockolade
- Lidt salt
- 10 g gær
- 1 dl surdej (eller yogurt)
- 200 g rugmel
Kom hvedekerner og solsikkekerner i en skål med det kolde vand og lad dem tække natten over ved stuetemperatur.
Dag to:
Bland solsikkekernerne, hvedekernerne, surdej (eller yoghurt), rugmel, salt og gær godt sammen. Gerne på en røremaskine i ca. 10 minutter. Skær chokoladen i små stykker og kom det i blandingen.
Fordel dejen til rugbarer (lidt mindre end den størrelse du ønsker, da de hæver). Lad barerne hæve i 1,5 time.
Bag barerne i ca. 25 minutter ved 180 grader. Kom dem derefter på en rist, så de kan køle af.
Ingen kommentarer endnu