Lækre havrekiks
Vi har længe gerne ville lave havrekiks, da de smager super godt, og er en sund kiks. Havrekiks er en god snack, når man er lidt sulten, for de mætter en del pga. havregrynene. Forleden købte vi nogle havrekiks i supermarkedet, men mon vi skal købe dem igen? Det er nemlig super let at lave sine egne, og vi synes, at de hjemmebagte havrekiks smager mindst lige så godt – det er i hvert fald ikke sidste gang, at vi skal bage dem.
Da børnene var yngre, spiste vi (næsten) altid eftermiddagsmad sammen, når de var blevet hentet. Dertil vil havrekiksene også være helt optimale.
Hvis man har lyst, kan man tilføje lidt hakkede nødder eller tørrede tranebær i dejen. Det vil bestemt også smage godt. Kiksene er bedst samme dag, som de bages.
Du skal bruge:
- 125 g havregryn
- 3 spsk rørsukker
- 75 g blødt smør
- 50 g rugmel
- 50 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 dl mælk
- Lidt salt
Kom havregryn og smør sammen i en skål, og ælt det så godt som muligt. Tilsæt sukker, bagepulver, salt og mel i skålen og ælt det. Tilsæt til sidst mælken og ælt dejen, så der ikke er nogle smørklumper i. Form dejen til flade kiks (husk de hæver i ovnen). Prik huller i kiksene og bag dem ved 175 grader i ca. 12-15 minutter. Lad kiksene køle af på en rist, så de bliver sprøde.
Ingen kommentarer endnu