Naanbrød

Mazarinkage

DSC_1325

Den 6. januar havde Jannik fødselsdag. Vi holdt fødselsdag med familien, og i den anledning havde Jannik valgt fødselsdagskagen. Valget endte på Mazarinkage. Kagen er en lidt sødere kage, så den passer godt til en kop kaffe

Nogen af os herhjemme bryder sig ikke om marcipan, som der jo er i denne kage. Men man kunne ikke smage marcipanen som sådan, så kagen blev spist af alle med stor glæde. Kagen kan sagtens bages 1-2 dage før og stå på køl.

DSC_1326Du skal bruge:

  • 6 æg
  • 75 g mel
  • 225 g sukker
  • 225 g marcipan
  • 250 g blødt smør
  •  Limeskal og limesaft fra én lime

Til chokoladeganache 

  • Chokolade (70-80%)
  • 1 dl fløde
  • 30 g smør
  • 1 spske. honning

Pisk smør, sukker og små stykker marcipan til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen. Tilsæt derefter melet limeskal og limesaft) og bland hele dejen. Smør en rund bageform og hæld kagemassen deri. Bag kagen ved 200 grader i ca 25 min. Hold øje med kagen da det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor længe kagen skal have. Lad derefter kagen køle af.

Fløde og honning koges op. Tag det af blusset. Den hakkede chokolade tilsættes og der røres, til alt chokoladen er smeltet. Kom smør i chokolademassen. Fordel chokolademassen på kagen, og lade det køle af i køleskabet i 2 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Naanbrød