Rødbedekage
Rødbedekage smager det ikke dårligt? Rødbede og kage er ikke noget, som vi umiddelbart forbinder med hinanden. Men vi kan love jer for, at vi blev positiv overrasket over, hvor godt rødbedekage smager.
Kagen er saftig og svampet på samme tid, og så smager den perfekt af chokolade og rødbede.
Udover at kagen smager godt, er det jo også en kage i den lidt sundere afdeling. Der er rødbede i, og vi bruger kokosolie i stedet for smør. Vi har tidligere lavet en sundere banankage og en sundere kage med dadler, hvilket er to kager, som vi bestemt også kan anbefale.
Du skal bruge:
- 75 g kokosolie
- 75 g hvedemel
- 140 g sukker
- 3 æg
- 2 små spsk kakaopulver
- 1,5 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 200 g fintrevet rødbede
- Lidt salt
Bland kokosolie og kakaopulver i en gryde og varm det op på svag varme.
Pisk æg, vaniljepulver og sukker grundigt sammen. Kom blandingen i gryden med kokosolie og kakaopulver og rør det sammen på den svageste varme. Tag gryden af komfuret og tilføj de fintrevet rødbeder. Kom derefter mel, bagepulver og lidt salt i blandingen.
Smør en form og kom kagedejen deri. Lad kagen bage ved 180 g i ca 35 minutter.
Ingen kommentarer endnu