Nemme boller
Du skal bruge:
- 25 g smør
- 175 g Fuldkorns-hvedemel
- 50 g knækkede kerer
- 225 g hvedemel
- 25 g gær
- 1 teskefuld rørsukker
- 1 teskefuld salt
- 2 dl vand
- Lidt mælk til at pensle bollerne
- Evt. chia frø, solsikkekerner til toppen
Hæld mel, de knækkede kerner, sukker og salt i en skål og smuldr det sammen med smørret. Opløs gæren helt i vandet og hæld det i blandingen. Saml dejen med hænderne og ælt dejen eller brug en røre maskine. Gør det i ca. 5 minutter. Form 12 runde boller og lad dem hæve til dobbelt størrelse i 40 minutter. Pensl bollerne med mælk og put de kerner du vil ovenpå. (Jeg valgte chia frø og solsikkekerner). Bag bollerne i 15-20 minutter på 220 grader.
Denne opskrift er rigtig god til morgenmadsboller eller til eftermiddag. Opskriften er også nem og hurtig at lave. Vi lavede dem i går aftes, og spiste en der og skal i dag have dem til eftermiddagsmad.
Ingen kommentarer endnu