Græskar med krydderier og feta
Jeg synes, at man hurtigt kan få lidt for meget græskar, da de er ret søde. Denne version med krydderier og feta er dog super lækker, da den kombinerer den bløde og søde smag fra græskaret. Vi fik det til aftensmad forleden, og jeg fik det igen koldt til frokost dagen efter, så det kan også sagtens spises koldt.
Du skal bruge:
- 1 hokkaido græskar (eller en anden form for græskar)
- 40-50 g mandler
- 1 løg
- 0,5 dl olivenolie
- 50 g feta
- Krydderier (stødt koriander, stødt spidskommen og frisk timian)
- Salt & peber
Tænd ovnen på 180 grader. Skyl græskaret og skær det i ca 1 cm brede skiver. Kom det i et ovnfast fad og kom olivenolie på begge sider af græskar-skiverne. Kom salt og peber over og bag græskarskiverne i ca 30 minutter – indtil de er bløde.
Rist mandlerne på panden til de har fået lidt farve. Hak derefter mandlerne groft. Hak løget fint og bland det med mandlerne. Tilsæt 0,5 dl olivenolie og krydderierne (ca 1/2-1 tsk af hver krydderi, smag selv til) og rør blandingen sammen. Du kan varierer krydderierne/krydreurterne alt efter, hvilke du lige har. Smuldr feta ned i blandingen og rør det forsigtigt sammen.
Når græskarskiverne er bagt færdige (bløde) fordeler du krydderiblandingen over, og så er de klar til servering.
Ingen kommentarer endnu