Boghvedegrød med æblesmør og pærer

Sundere bounty is

img_9107-1Selvom vejret er koldt og blæsende, kan man sagtens spise en is – bare man er indendørs. Her er en sundere version af bounty is, og så kun med få ingredienser, så den er ganske let at lave. Derudover smager isen super godt, ja faktisk af en bountybar, bare som en is, og så i en sund version. Jeg synes nogle gange, at smagen af kokos kan blive for overvældende, men når det bliver lavet som is, synes jeg kokossmagen er utrolig lækker.

img_e9114

Du skal bruge:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 100 g kokosmel
  • 1-2 spsk agavesirup
  • 1-2 spsk citronsaft

Sæt kokosmælken i køleskabet i ca en time. Så flyder kokosfedtet op i toppen og stivner. Det er nemlig kokosfedtet, der skal bruges til opskriften.

Bland kokosfedtet (vigtigt ikke at tage for meget af kokosmælken med, for så bliver isen for flydende) med kokosmel. Kom derefter agavesirup og citronsaft i. Smag til om der er noget, der mangler. Kom isen op i nogle is-forme. Hvis du ikke har is-forme, kan du bruge silikone muffinsforme og lægge ca. 2 cm isfyld i hver. (Her er det dog vigtigt, at det er silikoneforme og ikke papirforme). Kom isene i fryseren i mindst 5 timer. Hvis du ønsker chokoladeovertræk på dine is, kan du smelte 100 g chokolade og dyppe de frosne is heri.

Tag isene ud 10 minutter før de skal spises.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boghvedegrød med æblesmør og pærer