God gammeldags æbletærte
Vi har mange æbler fra vores æbletræer, derfor vil vi bage en æbletærte. Vi bager faktisk sjældent tærte, men måske skulle vi begynde på det?
Æbletærten smager super godt. Den kan evt. spises med en lille klat flødeskum, creme fraiche eller skyr ved siden af.
Du skal bruge:
Til dejen:
- 100 g smør
- 160 g hvedemel
- 4 spsk vand
Til fyldet:
- 5-6 æbler
- 30 g smør
- 4 spsk sukker
Smør smuldres i melet. Vandet tilsættes, og dejen æltes let sammen. Lad dejen hvile i køleskabet i 1 time eller længere. Dejen rulles ud, og puttes i en smurt tærteform. Dejen skal hænge lidt udover kanterne, da den trækker sig sammen under bagningen. Bunden prikkes med en gaffel. Tærtedejen forebages i 10-15 minutter ved 200 grader.
Æblerne skrælles og skæres i små både. Æbler, smør og sukker varmes i en gryde i 6-7 minutter. Æblefyldet fordeles i den forebagte bund. Tærten bages nu i 15-20 minutter ved 200 grader.
Ingen kommentarer endnu