2 dage i Göteborg - guide

Hampefrø-havregrød med figen

Vores figentræ i haven er eksploderet i år og givet utrolig mange smagfulde figner. Førhen har vi måske fået 3 figner hver sommer på træet, men i år har vi fået i hvert fald 25-30 stykker, så vi har spist mange figner på det seneste. Grunden til der er så mange figner i år er nok den varme sommer. Da vi kom hjem fra efterårsferie i Sverige i fredags og så figentræet var alle de grønne figner, som vi havde regnet med ikke kunne nå at blive modne, blevet farvet og spiseklar. Super lækkert. Derfor lavede jeg denne hampefrø-havregrød og toppede den med nogle friske figner. Jeg synes, det passede rigtig godt sammen, da figen kommer med en sødere smag til grøden. Grøden tager maks 10 minutter at lave, så den er også god at lave til morgenmad i hverdagen.

Du skal bruge:

Opskriften er til 2 portioner

  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 2 dl havregryn
  • 2 spsk hampefrø
  • 1/2 revet æble
  • 2 figner eller andet frisk frugt til at toppe grøden med

Kom vand, mælk, havregryn og hampefrø i en grøde og kog det op. Riv æblet i og rør lidt i grøden og lade den koge til den får den konsistens du ønsker. Tag grøden af varmen og kom den op i en skål og top med figen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 dage i Göteborg - guide