Boghvedegrød med æblesmør og pærer
På en kold efterårsmorgen er det rart med en varm grød. Boghvedegrød er en grød, jeg faktisk ikke har smagt før, men den smagte overraskende godt. Smagen minder ikke om havregrød, men mere quinoa. Hvis du godt kan lide grød til morgenmad, så tjek denne chiafrø havregrød med banan, havregrød med æble eller en kold chiagrød.
Du skal bruge:
- 1,5 dl boghvede
- 2 dl vand
- 2 dl mælk
- 1 lille tsk stødt kanel
- 1 lille tsk stødt kardemomme
- 1 lille tsk vaniljepulver
- En knivspids salt
Til topping
- 1 pære skåret i tynde skiver
- 5 hakkede mandler
- 1 skefuld æblesmør (det er egentlig ikke smør, men mere lidt som æblemos. Søg på nettet efter en opskrift, da jeg desværre ikke har en på bloggen endnu)
- Lidt honning
Kom boghvede og vand i en gryde. Når det koger tilsættes de øvrige ingredienser og der røres i gryden. Hvis gryden er for tynd kan du tilsætte mere boghvede, hvis den er for tyk så tilsæt lidt vand. Når grøden når den konsistens, du ønsker, er grøden færdig.
Top grøden med pærer, hakkede mandler, æblesmør og lidt honning – eller hvad du har lyst til. Jeg synes, grøden smager meget bedre, når man har toppet med lidt frisk frugt osv., så det vil jeg anbefale, at man gør.
Ingen kommentarer endnu