Hjemmelavet gin

Hasselnøddekage

DSC_1334

På kolde dage er det hyggeligt at side indenfor med stearinlysene tændt, familien samlet, noget varmt at drikke og et stykke lækkert kage.

Vi synes, at nøddekage er rigtig lækkert, men får desværre ikke bagt det særlig ofte. Det kan være, vi skal begynde på det, for vi var positivt overrasket over denne lækre hasselnøddekage. Kagen kan sagtens holde sig i et par dage.

DSC_1335Du skal bruge:

  • 380 g hasselnødder
  • 350 g sukker
  • 9 æg
  • Revet citronskal fra én usprøjtet citron
  • 2 tsk. bagepulver
  • En knivspids stødt kanel
  • 100 g mælkechokolade
  • 3 spsk. hvedemel

Bred hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen på 180 grader og lade dem riste i ca. 10 minutter. Lad dem køle af. Prøv så godt som muligt at få hinderne på nødderne af. Du kan evt tage og gnide nødderne mellem dine hænder. Blend derefter hasselnødderne fint i evt en foodprocessor.

Bræk chokoladen i stykker og lad det smelte i en gryde. Hold øje med at chokoladen ikke brænder på!

Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggeblommer og sukker sammen til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt den smeltede mælkechokolade og derefter hasselnøddemelet. Bland bagepulver, mel og kanel sammen og tilsæt det til blandingen. Tilsæt citronskal.

Pisk æggehvider stive og vend dem i dejen over to omgange. Første omgang behøves ikke være så forsigtig, men anden omgang af æggehvider skal være forsigtig.

Smør en springform og hæld dejen deri. Bag kagen ved 180 grader i 45-60 minutter. Hold øje med kagen, da det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor længe kagen skal have.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet gin