Hjemmelavet gin
Det er sjovt at lave sin egen gin, og så smager det også rigtig godt. Denne gin er krydret, uden at smage helt overdrevent af krydderier. Vi serverede den både nytårsaften og som velkomstdrink til et par fødselsdagsfester i januar.
Vi bruger mest gin til Gin & Tonic, men man kan selvfølgelig bruge den til mange forskellige drinks. Som I kan se på billedet, kan den hjemmelavede gin se lidt mørk ud i flasken, men den bliver klar, når den blandes i glasset.
Du skal bruge:
- 10 g enebær
- Ca. 2,5 cm kanelstang
- 1 kardemommefrø
- 4 g korrianderfrø
- 1 g revet appelsinskal
- 1 g revet citronskal
- Ca. 5 cm agurk
- 70 cl vodka
Enebær og kardemommefrø knuses godt i en morter. Korianderfrø tilsættes, og knuses let. Kanelstangen knækkes. Appelsinskal og citronskal rives. Agurken skæres i 5-6 skiver.
Alle ingredienser puttes i en flaske eller et tætsluttende sylteglas sammen med vodka’en. Beholderen sættes et roligt sted uden direkte sollys. Ginnen trækker nu i en uges tid.
Når ginnen har trukket, skal den filtreres godt og hældes på flaske. Du kan fx filtrere gennem et kaffefilter (i en almindelig tragt og ikke i en kaffetragt, for så kan væsken tage smag).
Du har nu en dejlig gin.
Du kan selv eksperimentere videre og udvikle opskriften med andre ingredienser, fx andre citrusfrugter. Typen af vodka er ikke så vigtig, så længe den ikke har meget smag.
Ingen kommentarer endnu