Humus
Vi har prøvet at lave humus et par gange før. De bliver dog altid for tørre. Grunden er, at vi putter for lidt olie i, fordi vi ikke vil have, at den bliver fed af olie. Vi har derfor blandet olivenolie og vand i denne opskrift – og vi synes, det smager rigtig godt.
Humus er simpelthen så lækkert. I madpakken kan man tage en lille bøtte humus med og dyppe nogle grøntsagsstave i. Humus er også super lækkert i sandwich, det giver lig et ekstra pift.
Du skal bruge:
- 4 dl tørrede kikærter
- 4 fed hvidløg
- 10 spsk. citronsaft
- Salt og pebber
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 stor spsk. tahin
- Olivenolie
- Vand
Læg kikærterne i blød i ca. 12 timer. Kom derefter kikærterne og de 4 fed hvidløg i en gryde og lad det koge i 45 minutter. Blend nu alle de resterende ingredienser sammen med kikærterne og hvidløgene. Smag til med olivenolie og vand. Vi brugte ca 1 dl olivenolie og 1 dl vand. Start med lidt og tilføj så mere olivenolie og vand alt efter hvilken konsistens du vil have din humus.
Ingen kommentarer endnu