Quinoa salat
På et marked i Porto købte vi en pose quinoa, da jeg regnede med at lave noget quinoagrød til morgenmad i Porto. Jeg havde ikke krydderierne til det og besluttede derfor at vente med at åbne posen, til jeg kom hjem til Danmark.
Quinoa indeholder op til 50% mere protein end andre korn. Udover det høje proteinindhold er der blandt andet vitamin E, B, og folat i. Jern- og kalkindholdet er højere i quinoa end det er i fx ris, hvede og havre. Alt i alt er quinoa super sunde og gode for kroppen.
Du skal bruge:
- 4 dl hvid quiona
- 8 dl vand
- 1 tsk salt
- 15-20 basilikumsblade
- 4 tomater
- 0,5 dåse sorte bønner
- 1 lille dåse majs
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 fed presset hvidløg
- Salt & peber
Skyl quinoa og held det i en gryde med vand og 1 tsk salt. Lad det koge i ca 12 minutter, ved svag varme. (Det kan være forskelligt, alt efter hvilke quinoa du har).
Skær tomaterne i mindre stykker og bland det med quiona, majs, de sorte bønner, basilikumsbladene. Bland en dressing af 2 spsk olivenolie, 2 spsk æblecidereddike, presset hvidløg og lidt salt og peber og kom det udover saleten.
Ingen kommentarer endnu