Lækre proteinboller

Kransekage med nougatfyld

dsc_1568

Da jeg var i fitness i går, fandt jeg ud af, at jeg har været så heldig at vinde en af deres pakkekalendergaver. Hver dag i december har mit fitnesscenter trukket 2 vindere. I min gave var der Summerbird marcipan og nougat. Derfor ville jeg eksperimentere med at lave kransekage nu, hvor det snart er nytår. Det er ikke mange nytår, hvor vi har fået kransekage, for ingen af os er speciel vilde med det, men vi er dog blevet enige om, at disse er super lækre, og de skal bestemt laves igen. Udover de smager hammer godt, er de lette at lave 🙂

I aften skal vi til såkaldt “mini-nytår” hos mormor og bedstefar, hvor min farmor også kommer. Vi har holdt mini-nytår sammen, så længe jeg husker, så det er efterhånden blevet en tradition. Mine hjemmebagte kransekager kommer med til i aften. I morgen får vi besøg af nogle familie-venner, hvor vi igen skal holde “mini-nytår”. Nytårsaften skal jeg fejre med nogle søde, søde veninder.

dsc_1564

Du skal bruge:

  • 400 g rå marcipan
  • 75 g flormelis
  • Et lille sjat mælk (kan også bruge 1 æggehvide)
  • Ca 50 g nougat

Bræk den rå marcipan i mindre stykker og ælt det sammen med flormelis. Tilsæt herefter mælk lidt ad gangen. Del dejen i 12 lige store stykker. Lav de små stykker som små runde pandekager, kom et stykke nougat i midten, luk marcipanen op om nougaten og form det som en kransekage. Hvis dejen er klistret, kan du fugte dine hænder med lidt koldt vand, det gør det lettere at forme kransekagerne. Pensl kransekagerne med lidt mælk.

Bag kransekagerne i ca 10 minutter ved 200 grader. Sæt en ekstra bageplade under din bageplade i ovnen, så kransekagerne ikke bliver brændte i bunden. Lad kransekagerne køle af og pynt dem med lidt glasur (vand + flormelis).

dsc_1572

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre proteinboller