Spinatboller
Min madpakke har de seneste par dage bestået af spinatboller, for hvor smager de godt. Jeg blev meget overrasket over, hvor godt de faktisk smager, da boller med spinat i måske ikke lyder så lækkert. Men det er de, helt bestemt. Luftige, smagfulde og bløde. Bollerne smager ikke særlig meget af spinat, så hvis man ikke er så vild med spinat, kan man også sagtens bage bollerne.
Du skal bruge:
- 4 dl lunkent vand
- 30 g gær
- 120 g spinat (enten friskt eller frossent, hvis det er frossent skal det optøs og væden skal presses ud)
- Ca. 300 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 dl skyr
- 50 g solsikkekerner
- 1/2 tsk salt
- 1 dl havregryn
- Lidt mælk eller et sammenpisket æg til at pensle med
Opløs gæren i det lunkne vand. Hak eller bræk spinat i mindre stykker, og kom det op i blandingen. Tilsæt mel, skyr, solsikkekerner, salt og havregryn. Rør dejen sammen enten i hånden med en ske eller på en røremaskine. Tilsæt lidt mere mel, så dejen ikke klister.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Form bollerne med to skeer og pensl dem med et sammenpisket æg eller mælk. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter. Lad derefter bollerne køle af på en rist.
Ingen kommentarer endnu