Boganbefaling

Æblesnurrer

For lidt tid siden bagte jeg disse æblesnurrer. De er super lækre og er gode til blandt andet en lille eftermiddags-snack. De går vel under kategorien boller, men smager nærmest som en lille kage, da æblefyldet giver en sødere smag til bollen. Jeg synes på sin vis, at de smager som fastelavnsboller, og så er de endda ikke usunde, så det er jo dejligt.

Man kan variere fyldet i snurrene, alt efter hvad man lige har. Udover æble kan man bl.a. lave dem med pærefyld. Som jeg tidligere har nævnt herinde, har vi haft utrolig mange figener på træet i år, så jeg kom et par figener med i æblecremen, men det har jeg undladt i opskriften, da det ikke længere er sæson for figener.

Jeg har tidligere delt opskriften på pestosnurrer og kanelsnurrer.

Du skal bruge:

  • 30 g gær
  • 1,5 dl mælk
  • 30 g smør
  • 1 æg
  • Lidt salt
  • 100 g grahamsmel
  • 350-400 g hvedemel
  • 4 æbler
  • 2 spsk vand

Rør gæren ud i mælken. Smelt smørret og kom det op i skålen med mælk og gær. Tilsæt ægget og saltet og rør det hele sammen. Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen sammen. Evt. på en røremaskine. Når dejen er smidig, er den færdig (dvs. ikke våd, men en dej man kan arbejde med). Tilsæt lidt mere vand, hvis dejen ikke vil samle sig, og tilsæt mere hvedemel, hvis dejen er for våd. Lad dejen hæve i ca 1,5 time.

Skær æblerne i mindre stykker og kom dem op i en lille gryde med vandet. Hvis du vil, kan du evt. tilføje lidt kanel. Lad æblerne simre i vandet til æblerne er bløde. Lad det derefter køle lidt af, og blend det med en stavblender.

Rul dejen ud i en firkant med en tykkelse på ca. 1 cm. Kom æblefyldet ud over hele firkanten. Put gerne rigeligt med fyld på, så bliver de mest smagfulde. Fold den ene halvdel af dejen ind over den anden. Skær nu nogle stykke med en længde på ca 8-10 cm og snur hver snurre. Søg evt. på en video på youtube om, hvordan man skal snurre dem. Æblesnurrene kan godt være lidt snaskede, når de snurres, men efter en tur i ovnen er de fine

Kom æblesnurrene på en bageplade og lade dem hæve i 20 min., mens ovnen bliver varm. Bag snurrene ved 180 grader i 15-20 minutter.

Nyd æblesnurrene, mens de stadig er lune, da de er aller bedst her. Man kan dog også sagtens komme dem i en frysepose og have dem i skabet eller fryse nogle af dem ned.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boganbefaling