Hjemmelavet pesto

Lækre hjemmelavede falafler

img_1099

Forleden lavede jeg falafler, og hold nu op, hvor er de lækre. De er knap så pæne, da jeg har stegt dem på en pande i stedet for at friturestege dem. De er dog stadig  sprøde, smagfulde og sunde. Vi var alle fem vilde med falaflerne, og det er bestemt ikke sidste gang, at de bliver lavet herhjemme. Mine brødre og jeg havde dem i dag med i skolen til frokost. Min lillebror havde lavet en sandwich med falafel, og min storebror og jeg havde blandet et par falafler sammen med salatresterne fra gårdagens aftensmad. Det smagte super godt og var mættende.

img_7016

Du skal bruge:

  • 400 g tørrede kikærter eller 800 g udblødte kikærter
  • 2 bund persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 3 tsk stødt koriander
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 3 spsk grovvalsede havregryn
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk citronsaft
  • Olie til stegning

Hak persille, hvidløg og løg i mindre stykker. Kom alle indgredienserne undtagen olie i en foodprocessor (eller blender, eller stavblender). Form falaflerne og kom dem på en pande med olie.

OBS: Hvis du ønsker falaflerne friteret, kan du fritere dem i en gryde med 1/5 liter olie.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet pesto